Lavrov se sastao sa Višinskim: Dobrodošli na slobodu

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaVstreča glavы MID RF S. Lavrova s K. Vыšinskim
Vstreča glavы MID RF S. Lavrova s K. Vыšinskim - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov sastao se sa rukovodiocem portala „RIA Novosti Ukrajina“ Kirilom Višinskim i tom prilikom poželeo mu dobrodošlicu na slobodu.

„Drago mi je što mogu lično da Vas pozdravim. Gledali smo reportažu, vrlo je emotivna. Vaše reči, reči glavne urednice RT i Sputnjika Margarite Simonjan i ostalih kolega. Bilo bi neprimereno zahvaliti Vam što ste ocenili naš doprinos kao Ministarstva, ali ako mislite da smo uspeli da vam pomognemo, to nam je važno“, rekao je Lavrov tom prilikom.

Višinski je pak primetio da je podrška postojala.

„Jasno mi je da je po sredi bio trud velikog broja ljudi, usudio bih se da kažem — mašine koja je radila da me oslobodi kako bi pobedila pravda, budući da je sve što se sa mnom događalo bilo nepravedno. Svima vam ogromno hvala“, kazao je novinar.

On je takođe rekao i da mu je bilo izuzetno prijatno i važno što mu je Lavrov čestitao rođendan 19. februara.

Lavrov je na to odgovorio da njegov resor nastoji da pomogne svim građanima, pre svega onima koji na nepravedan način imaju problem sa zakonom u drugim državama, kao i da je to u slučaju sa Višinskim bilo očigledno.

„Vi ste jedinstven čovek koji u celoj toj kampanji hapšenja ni na koji način nije bio kriv. Optuženi ste za državnu izdaju jer ste opisivali situaciju u različitim delovima zemlje u kojoj ste radili i ništa više od toga“, dodao je ruski ministar.

Lavrov je izrazio nadu i da će oslobođenje Višinskog poslužiti kao osnov za normalizaciju odnosa Rusije i Ukrajine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala