Jalova pobeda Grka, Česi čekaju Amerikance (video)

© Foto : fiba.basketballGrčki navijač na meču Češka - Grčka
Grčki navijač na meču Češka - Grčka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Utakmica odluke u grupi K rešena je pobedom Grčke rezultatom 81-77. Grcima je, međutim, za prolaz dalje bilo potrebno najmanje 12 razlike protiv Češke.

Do prvog vođstva Češka je stigla u poslednjem napadu prvog poluvremena, nakon čega je usledila uzbudljiva utakmica sa mnogo preokreta.

Najkorisniji igrač NBA lige i zvezda reprezentacije Grčke Janis Adetokumbo rano je bio opterećen faulovima i završio je meč pet i po minuta do kraja, kada je zaradio petu ličnu grešku, u napadu, pri kontri njegove reprezentacije.

Na samo pet sekundi do kraja Grčka je trojkom Kalatesa povela devet poena razlike i bila blizu +12 neophodnih za prolaz u četvrtfinale. Jedina šansa za Grke bila je da naprave faul i nadaju se da će Bohačik promašiti bacanja, pa da u poslednjem napadu jure trojku. Na njihovu žalost, Češka je sa linije za slobodna bacanja na ovoj utakmici šutirala 100%.

Najbolju partiju za Čehe pružio je Jaromir Bohačik, koji je ubacio 25 poena. Pratili su ga Tomaš Satoranski i Patrik Auda sa po 13, a dvocifren je bio i Vojteh Hruban sa 11.

 

„Napred, Amerikanci! Uvek je teško da se igra u trenutku poput ovog, kada ste svesni da možete da izgubite određenom razlikom. Ali odradili smo mahom dobar posao. Želeli smo pobedu, ali Grci imaju dobar tim, igraju dobru košarku i pogodili su neke šuteve na kraju, tako da možemo da budemo srećni zbog ovog poraza od sedam poena“, izjavio je posle meča Hruban.​

Nekadašnji igrač Crvene zvezde Blejk Šilb nije mogao da nastupi za Češku nakon povrede u meču sa Brazilom.

U reprezentaciji Grčke najefikasniji je bio Nik Kalates, sa 27 poena, šest skokova i šest asistencija. Slukas je dodao 16, a dvocifrena su bila i braća Adetokumbo ― Janis sa 12 a Tanasis sa 11 poena.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala