Jako nevreme na severu Srbije, potop u Subotici (video, foto)

© Foto : Gorica StoiljkovićNevreme u Subotici
Nevreme u Subotici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jako nevreme praćeno kišom i gradom pogodilo je oko 14 sati Suboticu, a za kratko vreme pala je ogromna količina kiše, pa je veliki broj ulica poplavljen, javlja RTS.

Najkritičnije je ispod železničkog podvožnjaka koji je potopljen zbog ogromnog priliva vode, pa je saobraćaj obustavljen.

Vatrogasci i komunalci su angažovani na izvlačenju vozila švedskih registarskih oznaka koje je ostalo zaglavljeno u vodi ispod nadvožnjaka.

Prema prvim informacijama, vetar je na Paliću polomio nekoliko stabala.

Oblačnost sa pljuskovima, grmljavinom, jakim, ponegde i olujnim vetrom u naredna dva sata premeštaće se preko severnog i srednjeg Banata dalje na severoistok, objavio je RHMZ.

U Sremu i Bačkoj postepeno slabljenje intenziteta kiše.

Povremeni pljuskovi i grmljavina očekuju se u zapadnoj Srbiji, pojedinim delovima Beograda, kao i u planinskim predelima na jugoistoku zemlje.

Na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju duvaće umeren i jak jugoistočni vetar sa najjačim udarima na jugu Banata, povremeno do 25 metara u sekundi, sa tendencijom postepenog slabljenja.

Prethodno je objavljeno upozorenje da se u poslepodnevnim satima na severu Srbije lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode.

Očekuju se obilni pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 milimetara za kratak vremenski period, pojava grada i olujni vetar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala