Borbenom Brazilu uništene nade, Amerika bez poraza do četvrtfinala (video)

© Foto : fiba.basketballKris Midlton u prodoru ka košu Brazila
Kris Midlton u prodoru ka košu Brazila - Sputnik Srbija
Pratite nas
U poslednjem meču grupe K, Sjedinjene Američke Države savladale su Brazil rezultatom 89:73 (21:18, 22:21, 24:17, 22:17).

Ekipa Brazila je dobro otvorila meč. Od samog starta njeni igrači su želeli da pokažu da nemaju strah od Amerikanaca. Igrali su jaku odbranu, sa idejom da ekipi Grega Popoviča ostave što manje prostora za igru. Znali su koliko su Ameri moćni kada se rastrče po terenu i da to nikako ne smeju da dozvole.

Takav pristup im je doneo solidan rezultat. U prvoj četvrtini su gubili samo tri razlike, 21:18. I u nastavku je krenulo rezultatski dobro po „karioke“. Pogađali su Amerikanci, ali i Brazil je bio efikasan u svojim napadima. Ono što je sigurno sputalo Južnoamerikance, jeste isključenje selektora Ace Petrovića, koje se desilo već posle trinaest minuta igre. 

Zbog negodovanja kod sudija, hrvatski stručnjak je dobio drugu tehničku grešku i morao je da napusti teren.

Držao je Brazil rezultatski priključak sve do kraja prvog poluvremena i održavao nade svojih navijača da može da napravi prvorazredno iznenađenje. Međutim, od treće deonice Amerikanci su ubrzali ritam i polako počeli da melju protivnika. Fizički jači „jenkiji“ sa dužom klupom uspeli su da naprave razliku u trećem periodu, koji su dobili sa 24 prema 17. Do kraja su samo uvećali prednost, a pobedu nisu dovodili u pitanje. 

Popovič je podelio minutažu između 10 igrača, a samo se Bruk Lopez nije upisao u strelce. Najefikasniji u američkoj ekipi su sa po 16 poena bili Kemba Voker i Majls Tarner, koji je imao i osam skokova. Jedanaest poena je dodao Džejlen Braun, a 10 poena Harison Barns.

Najraspoloženiji u ekipi Brazila bio je Vitor Benite sa 21 poenom. Pratio ga je Varežao, koji je pored 14 poena uhvatio i osam skokova. Isto toliko dodao je i Leandrinjo Barbosa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala