Selektor Španije: Srbija i dalje najbolji tim, Bogdanović je fenomen

© AP Photo / Andy WongSelektor reprezentacije Španije Serđo Skariolo
Selektor reprezentacije Španije Serđo Skariolo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Selektor reprezentacije Španije Serđo Skariolo rekao je da u ekipi nema euforije posle pobede nad Srbijom (81:69) u poslednjem meču druge faze takmičenja. Italijanski stručnjak smatra da su „orlovi“ i dalje najbolja ekipa na turniru.

„Igrači znaju da još nisu uradili ništa. I dalje mislim da je reprezentacija Srbije, uz reprezentaciju SAD, najbolja, ali mi nećemo da poletimo i sada hvatamo samopouzdanje. Za nas je to što smo postigli 81 poen veliko dostignuće“, rekao je Skariolo posle pobede nad Srbijom, prenosi „Blic“.

On je naveo da u ekipi nema euforije.

„Ne. Znam da to nekada može da se pojavi među mladima, ali ja ne verujem u to. Bitno je da ostanemo ozbiljni. Uvek se može igrati i raditi bolje. Uvek ima grešaka, ako ih tražite, naći ćete ih, ali današnji nivo igre je bio dobar“, istakao je italijanski stručnjak.

© AP Photo / Andy WongReprezentativci Španije proslavljaju pobedu nad Srbijom u meču za prvo mesto grupe J
Selektor Španije: Srbija i dalje najbolji tim, Bogdanović je fenomen - Sputnik Srbija
Reprezentativci Španije proslavljaju pobedu nad Srbijom u meču za prvo mesto grupe J

Skariolo je dodao da ekipa raste i da je srećan zbog načina na koji se to odvija, dok, sa druge strane, ima samo reči hvale za jednog košarkaša Srbije.

„Za razliku od igrača koji je stvarno fenomen, a to je Bogdan Bogdanović, sa ostalima smo uradili sve kako treba. Nismo ništa loše uradili u vezi sa Bogdanovićem, on je jednostavno fenomen“, zaključio je Skariolo.

Bogdanović je u porazu Srbije imao dabl-dabl učinak ― 26 poena, 10 skokova i šest asistencija, kao i indeks korisnosti od +36.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala