Kovčeg s telom američkog vojnika čija je smrt srušila pregovore s talibanima

© AP Photo / Cliff OwenTransport tela američkog vojnika ubijenog u Avganistanu
Transport tela američkog vojnika ubijenog u Avganistanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Talibani su „prevršili meru“ napadom u diplomatskoj oblasti u blizini Ambasade SAD u Kabulu, u kojem je jedan američki vojnik poginuo, zbog čega je predsednik SAD Donald Tramp odustao od planiranih avganistanskih mirovnih pregovora, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo.

Pompeo je istakao da je sada na talibanima da „promene ponašanje“, ne precizirajući da li će i kada biti nastavljeni mirovni pregovori, prenosi AP.

Pompeo je ranije prisustvovao ceremoniji preuzimanja tela američkog vojnika koji je ubijen u napadu talibana.

Talibani su saopštili da će odluka američkog predsednika Donalda Trampa da otkaže mirovne pregovore sa predstavnicima talibanima u Kamp Dejvidu samo dovesti do novih gubitaka američkih života.

„Amerikanci će pretrpeti više gubitaka nego bilo ko drugi zbog otkazivanja pregovora“, poručio je u saopštenju portparol talibana Zabihula Mudžahid, preneo je Rojters.

Tramp je prethodno saopštio da je otkazao današnji tajni sastanak koji je trebalo da održi sa talibanima i avganistanskim zvaničnicima u Kemp Dejvidu.

On je na Tviteru napisao da je sastanak otkazan zbog napada talibana u Kabulu u kojem je u četvrtak poginulo 11 osoba, uključujući jednog američkog vojnika, javio je AP.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala