Žilavi Dominikanci poklekli pred Milsom i „bumersima“ (video)

© Foto : fiba.basketballReprezentativac Australije Peti Mils u kontri na meču protiv Dominikanske Republike
Reprezentativac Australije Peti Mils u kontri na meču protiv Dominikanske Republike - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dominikanska Republika nije uspela da napravi novu senzaciju i pobedi reprezentaciju Australije u prvom kolu grupe K, i pored sjajne borbe tokom celog meča. Konačan rezultat 82-76.

„Bumersi“ su iščupali i četvrtu pobedu na Mundobasketu u Kini teže nego što se predviđalo.

Fantastična odbrana Dominikanske Republike donela joj je samo minus dva na poluvremenu, a primorala je „kengure“ na veliki broj izgubljenih lopti.

Ključni momenat je verovatno bila trojka Petija Milsa na osam i po minuta do kraja, pri rezultatu 61-56, nakon koje je Dominikancima malo pala koncentracija, pa su dozvolili da Australija dođe i do dvocifrene razlike. „Bumersi“ su posle toga rutinski priveli utakmicu kraju.

Najbolji igrač u timu Australije bio je Peti Mils, sa 19 poena, četiri skoka i devet asistencija. Pratili su ga Kris Golding sa 15, Džok Lendejl sa 13 i Eron Bejns sa 10 poena i pet skokova.

U poraženoj reprezentaciji najviše su se istakli Iloj Vargas sa 16 poena i sedam skokova, Viktor Liz sa 14 i Rigoberto Mendoza sa 12 poena. Dvocifren je bio i Julis Baez, koji je dodao 10 poena.

„Odigrali smo dobro 35 minuta, ali smo popustili na kraju utakmice. Ušli smo u meč sa mnogo energije, ali nam je ponestalo gasa“, rekao je posle utakmice dominikanski reprezentativac Iloj Vargas.

„Moramo da nastavimo da se borimo. Naš cilj su, očigledno, Olimpijske igre. Moja zemlja se nikad nije plasirala na Olimpijadu i ovo je naša šansa da je tamo odvedemo“, dodao je razočarani Vargas.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala