Zelenski ispričao kako je protekao njegov „najteži razgovor“ sa Putinom

© AP Photo / Administracija predsednika UkrajinePredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je da mu je razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koji je održan 7. avgusta, bio najteži u dosadašnjem predsedničkom mandatu.

Komentarišući povratak Ukrajinaca koji su bili zatvoreni u Rusiji, Zelenski se setio tog telefonskog razgovora sa Putinom.

„Dogovorili smo se o prvoj etapi odmrzavanja našeg dijaloga i o prvoj etapi u prekidu rata — povratku naših vojnika, naših zatvorenika“, rekao je Zelenski.

Prema rečima ukrajinskog lidera — tokom razgovora sa Putinom odlučeno je da se obrazuju radne grupe za povratak zatvorenih Rusa i Ukrajinaca.

„Dogovorili smo se da tokom mesec dana treba da razgovaramo veoma sadržajno i da radimo snažno, bez laži, pa da vratimo naše momke kući“, rekao je Zelenski.

Povratak zatvorenika Zelenski je nazvao — „prvom etapom u prekidu rata u Donbasu“.

Šefovi država razgovarali su preko telefona 7. avgusta. Iz Kremlja je bilo saopšteno da su Putin i Zelenski razgovarali o rešavanju sukoba na jugoistoku Ukrajine. Putin je pozvao ukrajinsku stranu da prekine da napada naseljena mesta u Donbasu, u kojima stradaju civili. Predsednici su se tada dogovorili da intenziviraju rad na povratku zatvorenika.

Avioni sa Rusima i Ukrajincima, oslobođenim u okviru dogovora Moskve i Kijeva, sleteli su 7. septembra u rusku i u ukrajinsku prestonicu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala