Vučić o incidentu na granici: Hrvati ne žele da se sećaju svoje loše prošlosti

© Tanjug / PREDSEDNISTVO SRBIJEAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije želeo posebno da komentariše hrvatsku politiku i odnos prema Srbima povodom zabrane ulaska predstavnicima Vojske Srbije u Hrvatsku, radi prisustva obeležavanju Dana jasenovačkih žrtava.

Istakao je da je „nama važno da onoliko koliko poštujemo svoje žrtve, poštujemo i tuđe“.

„Ja razumem da Hrvati ne žele da se prisećaju svoje prošlosti u Drugom svetskom ratu. Bolje da ne komentarišem izjave koje sam čuo u Poljskoj. Postojala su samo dva nacistička režima u Evropi. Ponosan sam na borbu srpskog naroda“, naglasio je Vučić.

U ovakvim incidentima, kakav se desio na graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo, vidi se zašto nameravamo da podignemo memorijalni centar u RS i to će nas motivisati da brže radimo, objašnjava predsednik Srbije.

„Bolje da mi radimo svoje... Očekujemo uskoro predlog jedne od najboljih američkih kompanija o tome kako će da izgleda memorijalni centar u Gradini. Mi moramo da brinemo o tome, da nam niko ne bi zabranio da odajemo počast jasenovačkim velikomučenicima, žrtvama, da to bude u programu svake škole, na ekskurzijama.“

Da bi to moglo da se desi to ćemo da uradimo na prostoru RS, kaže Vučić i dodaje da je srećan što posle toliko godina imamo dva filma o Prvom svetskom ratu, a sada ćemo imati i prve filmove o Jasenovcu, što je bilo zabranjeno 75 godina.

„Naš narod se borio protiv okupatora koje su neki drugi dočekivali cvećem, pa bi danas da se ne sećamo svega što je bilo“, zaključuje Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala