Uz Zelenskog ima nade da će se normalizovati odnosi sa Ukrajinom

© Sputnik / Mikhail Voskresensky / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica RT-a i Sputnjika Margarita Simonjan
Glavna urednica RT-a i Sputnjika Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica Međunarodne informativne agencije „Rosija sevodnja“ Margarita Simonjan smatra da predsednički mandat Vladimira Zelenskog daje opreznu nadu da će odnosi Rusije i Ukrajine biti normalizovani.

„To daje krajnje opreznu i malu, ali bar nekakvu nadu da ćemo, možda, uz ovu ukrajinsku vlast odnose preokrenuti, naravno, teško na prijateljstvo, ali da će se makar okončati rat“, rekla je Simonjanova novinarima.

Ona je dodala da takve nade tokom predsedničkog mandata Petra Porošenka uopšte nisu postojale.

Simonjanova je dodala da se nada da će povratak novinara Kirila Višinskog u Rusiju biti prekretnica koja vodi normalizaciji odnosa Moskve i Kijeva.

„Od 2014. godine, odnosno tokom pet godina, to je prvi zaista pozitivan i radostan događaj u našim odnosima sa Ukrajinom“, rekla je Simonjanova.

Glavni urednik portala RIA Novosti Ukrajina Kiril Višinski uhapšen je u Kijevu 15. maja prošle godine, pod sumnjom da je podržavao samoproglašene republike Donbasa i počinio veleizdaju. Sud mu je osam puta produžavao pritvor, a 28. avgusta ove godine je oslobođen.

Rusija i Ukrajina su 7. septembra oslobodile po 35 osuđenika i zatvorenika, među kojima su ukrajinski reditelj Oleg Svencov i 24 ukrajinska mornara. U Rusiju je iz Ukrajine, pored ostalih, doleteo i rukovodilac portala RIA Novosti Ukrajina Kiril Višinski.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala