U toku razmena zatvorenika između Moskve i Kijeva

© Sputnik / Alekseй Furman / Uđi u bazu fotografijaTerminal Međunarodnog aerodroma "Borispolj" u Kijevu
Terminal Međunarodnog aerodroma Borispolj u Kijevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Avion sa Rusima, o čijem su oslobađanju pregovarali Moskva i Kijev, poleteo je sa ukrajinskog aerodroma „Borispolj“, prenosi ukrajinski portal „Strana“.

„U 9 sati i 6 minuta. Prema podacima ’Strane‘, avion sa zatvorenicima upravo je poleteo sa Borispolja“, piše list.

Istovremeno je avion specijalnog letnog odreda „Rusija“ sa ukrajinskim zarobljenicima sleteo na aerodrom „Borispolj“, sledi iz podataka portala „Flajt radar“.

Novinar nemačkog „Bilda“ Džulijan Ropke objavio je na Tviteru snimak na kojem se, prema njegovim rečima, vidi sletanje aviona specijalnog letnog odreda „Rusija“ Tu-204 na aerodrom u Kijevu

​U Rusiju iz Ukrajine u okviru sporazuma o oslobađanju pritvorenika lete 33 osobe, a zajedno s njima vraća se urednik portala „RIA Novosti Ukrajina“ Kiril Višinski, koji je pušten po nalogu suda, izjavio je za Sputnjik izvor upoznat sa situacijom.

„Ima ukupno 33 osobe, sa njima je u avionu Kiril Višinski“, rekao je izvor.

Advokat Valentin Ribin saopštio je na svojoj stranici na Fejsbuku da oslobođeni Rusi poleću iz Kijeva.

Režiser Oleg Sencov, koji je u Rusiji osuđen za pripremu terorističkih akcija na Krimu, navodno je među pritvorenicima koji će biti razmenjeni sa Ukrajinom, saopštio je novinarima Pavel Čikov, direktor organizacije za ljudska prava „Agora“, čiji su advokati branili režisera.

Krajem leta Rusija i Ukrajina započele su rad na istovremenom oslobađanju osuđenih i pritvorenih lica. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku da će pitanje njihovog istovremenog oslobađanja biti uskoro rešeno.

Ukrajinski advokat Valentin Ribin u petak je na svojoj stranici na Fejsbuku objavio da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pomilovao ljude zbog kojih Kijev i Moskva vode pregovore o oslobađanju. Prema njegovim rečima, oni će biti prevezeni na mesto okupljanja prema dogovorenom spisku radi puštanja na slobodu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala