Srpski vojnici oduševili ruskog generala „od prvog dana“ (foto, video)

© Ministarstvo odbraneSrpska vojska na vojnoj vežbi Zapadnog vojnog okruga Ruske Federacije
Srpska vojska na vojnoj vežbi Zapadnog vojnog okruga Ruske Federacije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na završetku višednevne vojne vežbe Zapadnog vojnog okruga Ruske Federacije, u kojoj su učestvovali i pripadnici Vojske Srbije iz Treće brigade Kopnene vojske, komandant 6. Armije Zapadnog vojnog okruga general-major Vladislav Nikolajevič Jeršov ocenio je da je vežba realizovana veoma uspešno, uz poštovanje svih mera bezbednosti.

General Jeršov posebno je pohvalio doprinos pripadnika Vojske Srbije uspehu vežbe, ističući njihovu odličnu pripremljenost i visoku spremnost koju su pokazali tokom izvršenja bojevih gađanja i prikaza taktičkih postupaka.

© Ministarstvo odbraneSrpske i ruske zastave na vojnoj vežbi u Zapadnom vojnom okruga Ruske Federacije
Srpski vojnici oduševili ruskog generala „od prvog dana“ (foto, video) - Sputnik Srbija
Srpske i ruske zastave na vojnoj vežbi u Zapadnom vojnom okruga Ruske Federacije

„Zajedničko izvršenje postavljenih zadataka vojnika iz Srbije i Rusije pokazalo je da nismo imali nikakvih barijera ni problema u komunikaciji. Razumljiva slovenska reč omogućila je odlično funkcionisanje sistema. Na vežbi smo koristili izviđačka vatrena oružja, dronove, vođene rakete i helikoptere i izvodili smo taktički vazdušni desant. Ali je od prvog dana sve išlo po planu, zahvaljujući odličnoj pripremljenosti vojnika i rukovodstva Treće brigade Vojske Srbije“, izjavio je general Jeršov i pozvao Vojsku Srbije da i sledeće godine učestvuje na vežbi Zapadnog vojnog okruga.

Ovo je treće učešće jedinica Kopnene vojske Vojske Srbije na taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem, zajedno sa jedinicama Zapadnog vojnog okruga Oružanih snaga Ruske Federacije.

© Ministarstvo odbraneRuka ruci: Srpski i ruski vojnik na vežbama
Srpski vojnici oduševili ruskog generala „od prvog dana“ (foto, video) - Sputnik Srbija
Ruka ruci: Srpski i ruski vojnik na vežbama

„Cilj vežbe je podizanje operativnih sposobnosti jedinica koje učestvuju na vežbi“, izjavio je pukovnik Goran Stamenković iz komande Kopnene vojske.

„Za nas je važna i provera na nepoznatom terenu naše tehnike, procedura i taktike, a rezultat ovogodišnje provere je odličan. Naš zajednički cilj je, naravno, i nastavak saradnje i produbljivanje prijateljstva između srpske i ruske vojske“, naglasio je pukovnik Stamenković.

Na kraju vežbe upriličena je smotra naoružanja i borbenih i neborbenih vozila koja su učestvovala u aktivnostima, a najuspešnijim pripadnicima Oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije uručene su nagrade i priznanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala