Putin i Zelenski razgovarali o narednim koracima

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPutin razgovara telefonom
Putin razgovara telefonom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski razgovarali su telefonom nakon obavljene razmene ruskih i ukrajinskih zatvorenika i pozitivno su ocenili taj događaj, saopštio je Kremlj.

„Data je pozitivna ocena o oslobađanju i predaji lica koja su bila zatvorena u Ukrajini i Rusiji. Naglašen je, pre svega, humanitarni aspekt te akcije, koja ima veliki značaj za normalizaciju i ozdravljenje bilateralnih odnosa", naveo je Kremlj.

Ruski predsednik je ukrajinskom kolegi rekao da je potrebno na odgovarajući način pripremiti samit u „normandijskom formatu“, kako bi on zaista doprineo realizaciji Minskog sporazuma.

„Tokom razmene mišljenja o perspektivama organizovanja samita ’normandijske četvorke‘, predsednik Rusije je naveo da je neophodno nastaviti svestranu pripremu, kako bi novi sastanak u tom formatu dao rezultate i realno doprineo ispunjavanju postojećih dogovora na najvišem nivou, a pre svega ispunjavanju minskog kompleksa mera“, naglašeno je iz Kremlja.

U saopštenju se dodaje i da su se Putin i Zelenski dogovorili da nastave kontakte. Šefovi država su naglasili važnost poštovanja primirja, kao i doslednog povlačenja snaga i sredstava na liniji razgraničenja suprotstavljenih strana.

Danas su avioni sa Rusima i Ukrajincima, oslobođenim u okviru dogovora Moskve i Kijeva o razmeni zatvorenika, sleteli u rusku i u ukrajinsku prestonicu.

 

 

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala