Peskov: Pregovori Rusije i Moldavije o gasu bliže se kraju

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Moldavije Igor Dodon
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Moldavije Igor Dodon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Moldavije Igor Dodon na sastanku u Moskvi razgovarali su o pitanjima bilateralnih odnosa, među kojima je i gas — pregovori su blizu kraja, predloženi parametri su odgovarajući, a stručnjaci će analizirati konačne nijanse, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Na sastanku je diskutovano o različitim aspektima bilateralnih odnosa, uključujući i pitanje gasa. Pregovori su blizu finalizacije, a predloženi parametri u potpunosti odgovaraju“, rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima — preostalo je samo da stručnjaci prouče finalne nijanse.

Ranije je Dodon na svom profilu na Fejsbuku objavio da je tokom sastanka sa Putinom dogovoreno da se smanje troškovi isporuke gasa u Moldaviju od 1. oktobra.

Moldaviji „plavo gorivo“ isporučuje „Gasprom“, u skladu sa dogovorom koji je potpisan 2008. godine, a cene gasa se formiraju u zavisnosti od cene nafte na svetskom tržištu.

Ugovor prestaje da važi 31. decembra 2019. godine.

Ranije je Dodon razgovarao o isporuci gasa sa vicepremijerom Rusije Dmitrijem Kozakom, a takođe je ruskim vlastima poslao zvaničan zahtev — da se razmotri mogućnost da se Moldaviji obezbedi popust na gas.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala