Nemačka kancelarka o rusko-ukrajinskoj razmeni zatvorenika: Signal pun nade

© AP Photo / Jens MeyerNemačka kancelarka Angela Merkel
Nemačka kancelarka Angela Merkel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je uzajamna razmena zatvorenika Rusije i Ukrajine signal pun nade, navodi se u saopštenju pres-službe Vlade Nemačke.

„Ova razmena zatvorenika između Rusije i Ukrajine postala je signal pun nade. Drago mi je zbog ukrajinskih mornara i Olega Sencova, koji će konačno moći da se vrate kući“, rekla je Merkelova.

Nemačka kancelarka pozvala je na naporan rad na sprovođenju Minskih sporazuma u vezi sa razmenom zatvorenika između Rusije i Ukrajine.

„Ima smisla da se nastavi rad u punoj meri na realizaciji Minskih sporazuma. Vlada Nemačke je spremna za to“, zaključila je ona.

Povodom razmene ruskih i ukrajinskih zatvorenika oglasilo se i Ministarstvo inostranih poslova Francuske, koje je pozdravilo taj gest.

I ambasadori zemalja G7 pozdravili su povratak Ukrajinaca u svoju domovinu u sklopu sporazuma sa Rusijom.

​„Čestitamo ukrajinskim vlastima na ovom ostvarenju. Sećamo se ostalih zatvorenika i nadamo se njihovom brzom puštanju na slobodu“, navodi se u izjavi ambasadora na Tviteru.

Avion sa Rusima oslobođenim u Ukrajini u okviru dogovora između Moskve i Kijeva sleteo je ranije na moskovski aerodrom „Vnukovo“. Specijalni avion sa ukrajinskim zatvorenicima iz Rusije prizemljio se u približno isto vreme na aerodrom u Kijevu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala