Kosačov prokomentarisao rusko-ukrajinsku razmenu zatvorenika

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaRusi oslobođeni u rusko-ukrajinskoj razmeni zatvorenika iskrcavaju se iz aviona na aerodromu Vnukovo
Rusi oslobođeni u rusko-ukrajinskoj razmeni zatvorenika iskrcavaju se iz aviona na aerodromu Vnukovo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oslobađanje državljana Rusije u Ukrajini prvi je korak ka prelasku sa konfrontacije na dijalog između Moskve i Kijeva, izjavio je predsedavajući Odbora Saveta Federacije Rusije za međunarodna pitanja Konstantin Kosačov.

„Mislim da konačno možemo da ’odahnemo‘: razmena ’zadržanih lica‘ između Rusije i Ukrajine se dogodila. Znajući da su tome prethodili dugi pregovori, aktivne spekulacije, višestruki pokušaji rušenja i ’lažni startovi‘, možemo u punoj meri da ocenimo stvarni obim toga događaja. Ovo je praktično prvi korak u pravcu prelaska sa konfrontacije na dijalog i samo možemo iskreno da zahvalimo onima čiji napori su to omogućili“, napisao je Kosačov na svojoj stranici na Fejsbuku.

Avion sa državljanima Rusije koji su oslobođeni u Ukrajini u okviru sporazuma između Moskve i Kijeva sleteo je u rusku prestonicu u subotu popodne.

Krajem leta Rusija i Ukrajina započele su rad na istovremenom oslobađanju osuđenih i pritvorenih lica. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku da će pitanje njihovog istovremenog oslobađanja biti uskoro rešeno.

Ukrajinski advokat Valentin Ribin je u petak na svojoj stranici na Fejsbuku objavio da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pomilovao ljude o čijem oslobađanju Kijev i Moskva vode pregovore. Prema njegovim rečima, oni će biti prevezeni na mesto okupljanja prema dogovorenom spisku radi puštanja na slobodu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala