Kolinda: Neprimereno ponašanje Srbije u međudržavnim odnosima

Pratite nas
U reakciji na pokušaj jedanaestorice pripadnika Vojske Srbije da navodno nenajavljeno uđu u Hrvatsku preko graničnog prelaza Bajakovo, hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović kaže da srpska strana nije poštovala pravila o najavi prelaska državne granice.

„Pokušaji provokacija i izazivanja incidenata sa susedima, kako bi se skrenula pažnja sa teškog unutrašnjeg političkog stanja u Srbiji, opet pokazuju svu nazadnost i neodgovornost srpske politike“, saopšteno je iz Kancelarije hrvatske predsednice i vrhovne zapovednice Oružanih snaga te zemlje Kolinde Grabar-Kitarović, a prenosi „Hina“.

„Postoje jasna pravila i procedure najave prelaska državne granice, koje srpska strana nije poštovala. Zato učinjeni propust predstavlja samo još jedan primer neprimerenog postupanja Srbije u medudržavnim odnosima. Očekujem da srpska strana počne da se ponaša odgovorno, jer su građani i sa jedne i sa druge strane siti ovakvih provokacija“, navodi se u saopštenju hrvatske predsednice.

Oficiri, podoficiri, kadeti, učenici i članovi delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su krenuli na obeležavanje Dana jasenovačkih novomučenika sprečeni su danas da uđu u republiku Hrvatsku, iako su bili najavljeni po ustaljenim procedurama, saopštilo je srpsko Ministarstvo odbrane.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala