Kiseljov: Da je Porošenko na vlasti, razmena zatvorenika bi bila nezamisliva

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaGeneralni direktor novinske agencije „Rusija sevodnja“ Dmitrij Kiseljov na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku
Generalni direktor novinske agencije „Rusija sevodnja“ Dmitrij Kiseljov na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Generalni direktor MIA „Rosija sevodnja“ Dmitrij Kiseljov izjavio je da oslobađanje zatvorenika iz Ukrajine govori o napretku u odnosima Moskve i Kijeva, kao i da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski poboljšao pregovarački položaj Kijeva.

„U stvari — ima napretka, jer da je Porošenko na vlasti, to bi bilo apsolutno nemoguće zamisliti. Smatram da je, time što se odlučio na ovaj korak, Zelenski poboljšao pregovaračke pozicije Ukrajine u odnosima sa Rusijom, što je korisno i za Ukrajinu i za Rusiju, ali i za ceo svet i opšteevropske i globalne odnose. Ono što se desilo danas, teško je preceniti. To nije samo povratak jedne osobe ili grupe ljudi, iako je to, naravno, veoma, veoma važno. Ali to je mnogo više nego što danas možemo da zamislimo“, rekao je Kiseljev novinarima, dok je dočekivao oslobođene zatvorenike iz Ukrajine na aerodromu u Moskvi.

Krajem leta Rusija i Ukrajina započele su rad na istovremenom oslobađanju osuđenih i pritvorenih lica. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku da će pitanje njihovog istovremenog oslobađanja biti uskoro rešeno.

Rusija i Ukrajina su 7. septembra oslobodile po 35 zatvorenika, među kojima je i urednik portala RIA Novosti Ukrajina Kiril Višinski.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala