Novinar: Mi smo se na prethodnim takmičenjima dizali kroz utakmice... Selektor: Pa i sada ćemo! (video)

© Foto : fiba.basketballSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Saša Đorđević
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Saša Đorđević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević uoči utakmice protiv Španije, koja će odlučiti ko će iz grupe J sa prve pozicije u četvrtfinale, izjavio je da ekipu očekuje najveći i najzahtevniji meč do sada na Mundobasketu.

„Najvažnija i najteža utakmica do sada… Najzahtevnija sigurno… Španci svako takmičenje krenu u slabijoj formi i onda se podižu. To već godinama rade, planski ili ne... Imaju veliko iskustvo, sjajne lidere koji vode igru poput Ljulja i Rubija. Rudi Fernandez ima iskustvo, Pau Ribas radi posao sa klupe. Naravno, uz sjajnog Marka Gasola, braću Ernangomez i Klavera, to je odlična reprezentacija. Igraju mnogo snažno, fizički, na ivici faula kao i uvek. Moramo da budemo spremni da bismo uradili ono što očekujemo“, rekao je Đorđević, a prenosi sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Kako je naveo, i Srbija je poznata po „podizanju forme“ kako turnir odmiče.

„I sada ćemo. Zavisi šta kažemo da je odlično. Ranijih godina smo govorili da i izlaskom na zagrevanje, već govorom tela i autoritetom pokažeš zašto si došao. I tako utičeš malo na protivnika. Kada su slabije reprezentacije, one trpe, ali kada su jače, one igraju sa više ponosa, snage i znanja. Biće teže sada“, kazao je Đorđević.

On je još jednom objasnio izjavu sa početka priprema da je prvi cilj pobediti Špance.

Giljermo Ernangomez zakucava na meču protiv Italije - Sputnik Srbija
Rovovska borba „furije“ i „azura“, Španija i Srbija u četvrtfinalu (video)

„To je bila moja mala metafora i mislim da su je svi shvatili. Po mom mišljenju, oni su bili dominantna evropska reprezentacija, igrali fantastično, počevši od starijeg Gasola. Mi prvo hoćemo da pobedimo. Kako i na koji način, s kolikom razlikom, manje je važno. Samo da idemo sigurni u sebe i način na koji igramo, da nastavimo u istom ritmu. Ništa specijalno nije potrebno. To što je bilo, bilo je. To su stvari koje se ciklično menjaju. Ovaj ciklus možemo da označimo na neki način, tako razmišljamo.“

Đorđević ističe da su Španci veoma jaki, posebno u odbrani.

„Postoje igrači koji rade odličan defanzivni posao, poput Oriole, Klavera, mlađeg Ernangomeza i igrača koji ulaze sa klupe. Neke utakmice koje su u grupi igrali protiv Irana i Tunisa, Kino Kolom je ušao sa klupe kao treći plejmejker i povezao ih, ali taj njihov odbrambeni fajt je njihov zaštitni znak već godinama. Znaju kako da izvuku faul, kako da fintiraju, tu su majstori Rudi Fernandez pre svih, ali Rubio, Ribas i Ljulj igraju veoma dobru odbranu. To je super izazov i dolazi u pravom trenutku“, rekao je Đorđević.

Utakmica između Srbije i Španije igra se sutra od 14 sati i 30 minuta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala