Autobusi sa pritvorenim ukrajinskim vojnicima napustili moskovski zatvor (video)

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaTabla na ulazu u pritvor „Lefortovo“ u Moskvi
Tabla na ulazu u pritvor „Lefortovo“ u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dva autobusa napustila su istražni pritvor „Lefortovo“ u Moskvi, u kojem se najverovatnije nalaze ukrajinski vojnici koji su nelegalno prešli pomorsku granicu Rusije, a Moskva i Kijev pregovarali su o njihovom puštanju na slobodu, javio je sa lica mesta dopisnik Sputnjika.

Televizija „Rusija 24“ navodi da se očekuje da će oni biti prevezeni do aerodroma.

Krajem leta Rusija i Ukrajina započele su rad na istovremenom oslobađanju osuđenih i pritvorenih lica. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku da će pitanje njihovog istovremenog oslobađanja biti uskoro rešeno.

Uhapšeni ukrajinski mornari tokom sudskog procesa - Sputnik Srbija
Zatvorenici iz Rusije i Ukrajine mogu biti razmenjeni već sutra

Ukrajinski advokat Valentin Ribin je u petak na svojoj stranici na Fejsbuku objavio da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pomilovao ljude o čijem oslobađanju Kijev i Moskva vode pregovore. Prema njegovim rečima, oni će biti prevezeni na mesto okupljanja prema dogovorenom spisku radi puštanja na slobodu.

Novi državni tužilac Ukrajine Ruslan Rjabošapka najavio je početak procedure razmene zarobljenika 30. avgusta. Tada je saopšteno da su mornari pritvoreni nakon provokacije u Kerčkom moreuzu, režiser Oleg Sencov, javna i politička ličnost Nikolaj Karpjuk, aktivista Vladimir Baluh i student Pavel Grib odleteli u Kijev. Avion je navodno trebalo da stigne na kijevski aerodrom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala