Zelenski pomilovao zatvorenike sa spiska za razmenu sa Rusijom

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pomilovao je zatvorenike o čijoj razmeni pregovaraju Rusija i Ukrjaina, izjavio je advokat Valentin Ribin.

„Na punktu za okupljanje lica koja učestvuju u razmeni prisutni su praktično svi sa ranije usaglašenog spiska. Ukrajinska strana je ispunila praktično sve svoje obaveze, usaglašene na pregovorima, ako se ima u vidu da se na punkt za okupljanje dovode lica koja je predsednik pomilovao“, rekao je Ribin u video-obraćanju, objavljenom na njegovoj stranici na Fejsbuku.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije izjavio da će odluku o razmeni zatvorenika uskoro objaviti Moskva i Kijev istovremeno. On je dodao da je reč o razmeni velikih razmera.

Šef političkog saveta ukrajinske partije „Opoziciona platforma — Za život“ Viktor Medvedčuk takođe je naveo da su Rusija i Ukrajina veoma blizu postizanju dogovora o razmeni zatvorenika.

Objavljeno je 30. avgusta da su Medvedčuk i jedan od lidera „Opozicione platforme — Za život“ Vadim Rabinovič doputovali u Moskvu i posetili ukrajinske zatvorenike u istražnom zatvoru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala