Zagreb: Traži se zabrana Seke Aleksić, Željka Joksimovića, Bajage, Miroslava Ilića

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICZagreb - obećani grad za Ukrajince?
Zagreb - obećani grad za Ukrajince? - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatsko udruženje ratnih i vojnih invalida HVIDRA-a iz Zagreba oštro je reagovalo jer su na muzički festival „Rujanfest“ u Zagrebu pozvani pevači iz Srbije.

HVIDRA grada Zagreba najoštrije je osudila postupke organizatora ovogodišnjeg „Rujanfesta“ i pozvala sve merodavne institucije da zabrane nastup pevačima koji su tokom velikosrpske agresije, kako se tvrdi, pevali četničke pesme i iskazivali podršku velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, preneo je „Indeks“.

„Pridružujemo se reakcijama, s pravom zgroženih, sugrađana. Naime, u glavnom gradu lijepe naše, za čiji smo se suverenitet borili, organizatori nekada kulturne muzičke manifestacije odlučili su da će ugostiti srpske folk pevače pod sloganom ’Pomeri svoje granice zabave‘“, dodaje se u saopštenju HVIDRA-e.

Međutim, stigao im je odgovorio od organizatora „Rujanfesta“ Darka Fučeka koji je u „Dnevniku“ „Nove TV“ rekao:

„Mogu samo reći kolegama iz HVIDRA-e da sam i ja 1991. godine bio u uniformi i da mi je to tad bilo apsolutno normalno, ali danas 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt, da plaćam porez, da ne kršim zakone Republike Hrvatske i da svi ti izvođači, koji su ovde, na neki način su dozvoljeni i dostupni na tržištu.“

Dodao je da Grad Zagreb nije finansijski pomogao organizaciji, iako se na internet stranicama festivala navodi kao partner, preneo je B92.

A ti sporni srpski folk pevači su Seka Aleksić, Miroslav Ilić, Željko Joksimović i Momčilo Bajagić Bajaga.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala