Srpska lista predala listu kandidata za izbore

Pratite nas
Srpska lista predala je danas centralnoj izbornoj komisiji privremenih institucija Prištine listu kandidata za vanredne parlamentarne izbore. Goran Rakić, predsednik te stranke, istakao je da je to učinjeno nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Nakon konsultacija sa našim predsednikom Aleksandrom Vučićem, ali i svesni činjenice da uvek i na svakom mestu moramo braniti interese srpskog naroda, danas smo predali listu kandidata za vanredne parlamentarne izbore“, rekao je Rakić.

On je naglasio da će Srpska lista i na ovim izborima „kandidovati program koji garantuje opstanak srpskog naroda i konkretne rezultate rada svih članova“.

„Sa ponosom i na ove izbore izlazimo uz podršku države Srbije i predsednika Vučića, uz istovremene napade onih kojima Srbija, očigledno, nije otadžbina“, kazao je predsednik Srpske liste, a prenosi portal „Kosovo onlajn“.

On je pozdravio odluku Građanske inicijative SDP, koja je odlučila da učestvuje na zajedničkoj listi sa Srpskom listom i dodao je da je poziv otvoren i svim ostalim partijama koje žele jedinstveno da se bore za interese Srba i ostalih manjinskih zajednica na Kosovu i Metohiji.

© Sputnik / Dejan SimićGrafit sa likom Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici
Srpska lista predala listu kandidata za izbore - Sputnik Srbija
Grafit sa likom Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici

Na pitanje albanskih novinara — kako je na listi i Ivan Todosijević, protiv kojeg se vodi sudski postupak, Rakić je rekao da „jedino Srbi na Kosovu i Metohiji moraju da dokazuju svoju nevinost, umesto da tužilaštvo dokazuje krivicu“.

„Možda postoji neki proces, ali Ivan Todosijević je nevin i on je na listi kandidata za poslanika u skupštini“, naveo je Rakić.

Povodom spekulacija da Milan Radoičić ne obavlja više funkciju potpredsednika Srpske liste, Rakić je kazao da su stranački organi i članovi Srpske liste „zapravo želeli da Radoičić preuzme čelnu poziciju u stranci“.

„Na poslednjem sastanku su moj predlog da Milan Radoičić preuzme mesto predsednika stranke podržali svi članovi, ali je on to odbio i rekao da će se sa mesta potpredsednika i dalje boriti i biće stub opstanka srpskog naroda na ovim prostorima“, rekao je Rakić.

Srpsku listu na vanrednim izborima za parlament privremenih kosovskih institucija, koji su zakazani za 6. oktobar, predstavljaće 17 kandidata, a osim nosioca liste Igora Simića, tu su i Zoran Mojsilović, Miljana Nikolić, Jasmina Dedić i Ksenija Božović iz severne Mitrovice, zatim Ivan Todosijević i Mirjana Nikolić iz Zvečana, Ljubinko Karadžić i Milan Joksimović iz Gračanice, Slavko Simić iz Leposavića, Miloš Perović iz Zubinog Potoka, Branislav Nikolić iz Štrpca, Milan Kostić iz Vučitrna, Vinka Radosavljević iz Kline, Božo Stojanović iz Kamenice i Svetislav Jokić iz Istoka.

Rok za predaju lista za predstojeće izbore ističe danas u ponoć, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala