Lukašenko: Rusija treba da bude „stariji brat“ Belorusiji

© Sputnik / Andreй Aleksandrov / Uđi u bazu fotografijaDržavne zastave Rusije i Belorusije
Državne zastave Rusije i Belorusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da Rusija treba da bude „stariji brat“ Belorusiji.

„Belorusi neće dozvoliti da izdamo svog starijeg brata. Tražimo da nas Rusija ne pritiska, ne savija, već da nas podržava u teškim vremenima“, prenosi Lukašenkove reči beloruski Sputnjik.

Predsednik je naglasio da su građani dve zemlje jedan narod.

„To su naši ljudi, naša braća. Uvek smo bili zajedno, uvek su nam bili oslonac. A to što danas ponekad imamo probleme sa Rusijom, tu nisu u pitanju Rusi i stanovnici Rusije. Oni se sjajno odnose prema nama“, rekao je Lukašenko tokom radne posete Brestu.

On je dodao da Belorusija nikada neće izdati Rusiju i da joj neće okrenuti leđa.

„Čak i bez mene to se neće desiti“, zaključio je Lukašenko.

Ranije je Lukašenko na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Letonije Edgarom Rinkevičem izjavio da ni za kakve pare neće prekinuti odnose sa Rusijom.

Belorusija i Rusija u decembru ove godine obeležavaju 20. godišnjicu potpisivanja Sporazuma o Saveznoj Državi. Istovremeno se nastavlja rad na produbljivanju dalje integracije zemalja. Ove nedelje je Vlada Belorusije podnela predsedniku na razmatranje plan daljih koraka. Kako je rekao beloruski ministar ekonomije Dmitrij Krutoj, potpisivanje odgovarajućih dokumenata očekuje se u decembru na godišnjicu Sporazuma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala