Grupa L: „Trikolori“, „bumeri“ i Litvanija ― grupa smrti u Nanđingu

© Foto : fiba.basketballDetalj sa utakmice Litvanija - Australija
Detalj sa utakmice Litvanija - Australija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Australija i Litvanija, izgleda, ne mogu da pobegnu od ovakvih grupa. Posle one, sa Kanadom, u Nanđingu ih čeka nova, ovaj put sa Francuskom.

Grupa L:

Igra se u Nanđingu.

Za Francusku sve tek počinje

„Trikolori“ su iz relativno lake grupe prošli u sledeću rundu, i jedinu težu utakmicu odigrali su sa Nemačkom, koja je iznenađujuće, završila takmičenje u prvom krugu. Sada tek kreću iskušenja za tim Vensana Kolea, a meč prvog kola sa Litvanijom će u velikoj meri odrediti kakav bi plasman Francuza mogao da bude. Svaka prognoza je nezahvalna.

„Bumeri“ u trci za plasman među osam

Reprezentacija Australije pokazala je da je veoma ozbiljna ekipa, i tu je kraj svake priče o onome što mogu u ovom krugu takmičenja. Protiv Litvanije su pokazali da su sa pravom svrstani među favorite za medalju, a utakmica sa Dominikanskom Republikom biće samo zagrevanje za duel sa Francuskom koji će bukvalno odlučiti sve.

I dalje verujemo u Litvaniju

I pored poraza od Australije koji ju je malo udaljio od plasmana u četvrtfinale, na Litvaniju najozbiljnije treba računati. Meč sa Francuzima je biti ili ne biti za „zelene“ i ne sumnjamo da će dati sve od sebe da ga dobiju kako bi protiv Dominikanske Republike u poslednjem kolu sami odlučivali o svojoj sudbini. Da li Litvanija može dalje iz ove grupe smrti? Uvereni smo da može.

I ponovo – mnogo bi bilo još jedno iznenađenje

Dominikanska Republika je eliminacijom Nemačke uradila i više nego što se od nje očekivalo na ovom Mundobasketu. U konkurenciji ostale tri reprezentacija u ovoj grupi, zaista nema šta da traži, ali je sportski nadati se.

Verovatan plasman: Prognoza za izbegavanje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala