Američki zvaničnik: Očekujemo veliki kompromis za Kosovo, ključan korak Prištine posle izbora

© PREDSEDNISTVO SRBIJEAmerički senator Kris Marfi
Američki senator Kris Marfi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki senator Kris Marfi izjavio je da je za rešenje kosovskog pitanja potreban veliki kompromis i da ono može biti rešeno samo uz žrtvovanje obeju strana.

Marfi, koji je sa svojim kolegom demokratom Ronom Džonsonom juče boravio u Prištini, a danas su razgovarali u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izrazio je nadu da će nakon parlamentarnih izbora i Albanci učiniti korake kako bi dijalog biti nastavljen.

SAD su uz Srbiju i žele jače partnerstvo sa Srbijom, rekao je američki senator Kris Marfi.

Nakon razgovora sa predsednikom Vučićem, Marfi je novinarima rekao i da se nada da će u tom smislu uticati na predsednika Donalda Trampa, ali i na kolege da dođu u Srbiju, da vide i uvere se u njen napredak.

„Mi smo došli da bismo preneli potpuno jasnu poruku da su i demokrate i republikanci u Kongresu SAD uz Srbiju i da žele snažnije partnerstvo sa vašom zemljom“, rekao je Marfi.

Vašington i republikanci se slažu i imaju zajedničku veru u podršku srpskom narodu, kazao je demokrata Marfi.

Naše dve zemlje mogu da jačaju partnerstvo, a Amerika može da unapredi investicije, ali i da mi u SAD imamo više srpske robe, istakao je Marfi.

„Najbolji način da unapredimo naše ekonomsko partnerstvo je da budemo sigurni da ćemo nastaviti put Srbije ka EU, a glavno sredstvo za to je dijalog“, rekao je Marfi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala