Vlada Crne Gore odlučila: Formiraće se vojni poligon na Sinjajevini

© AFP 2023 / SAVO PRELEVICVojska Crne Gore
Vojska Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici jednoglasno je usvojila Odluku o formiranju Vježbovno-strelišnog poligona „Sinjajevina“, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković.

„Vojni poligon će se prostirati na teritoriji tri crnogorske opštine — Šavnik, Mojkovac i Kolašin, a njegova površina biće 7,5 hiljada hektara“, najavljuje ministar odbrane Crne Gore.

Bošković je na konferenciji nakon sjednice Vlade Crne Gore podsjetio da se dugo raspravljalo o ovoj temi, te da je odluka o formiranju poligona usvojena jednoglasno.

„Bio bih prvi protiv ove odluke, da postoji i minimalna šansa da se ugrozi Sinjajevina. Bili smo svjedoci različitog tretiranja ove teme u javnosti — razne inicijative i razni argumenti koji su se čuli sa nekih adresa, poput udruženja ’Sačuvajmo Sinjajevinu‘, nemaju uporišta u javnosti“, rekao je Bošković.

Argument da će dolazak vojske uništiti životnu sredinu i biodiverzitet na Sinjajevini, prema riječima Boškovića, apsolutno ne stoji.

„Analize koje su se radile za lokalitet gdje su se izvodile slične aktivnosti Vojske Crne Gore pokazale su da nema uticaja na životnu sredinu, da je jednak nuli“, kazao je Bošković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala