U Rusiji počele rusko-srpske vojne vežbe

Ruski i srpski vojnici na vežbi „BARS 2017“
Ruski i srpski vojnici na vežbi „BARS 2017“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Lenjingradskoj oblasti su počele rusko-srpske taktičke vežbe gađanja u kojima učestvuje više od 1.000 vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U vežbama učestvuju pripadnici mehanizovanog bataljona Oružanih snaga Srbije, kao i trupe Zapadnog vojnog okruga — jedinice Krasnoselske motorizovane brigade, brigade armijske avijacije i jedinice inženjerskog puka.

Kako se navodi u saopštenju, u vežbama učestvuje više od 1.000 vojnika i oko 200 jedinica vojne i specijalizovane tehnike.

„U Lenjingradskoj oblasti na poligonu ’Kirilovski‘ počele su zajedničke rusko-srpske taktičke vežbe gađanja, tokom kojih će vojska dve zemlje razraditi pitanja interakcije tokom rada zajedničkog štaba, izviđanje, manevarsku odbranu i poraz uslovnog neprijatelja“, saopšteno je iz Ministarstva.

Tokom taktičkih vežbi jedinice su marširale na određeno područje i odbile napad uslovnog neprijatelja pomoću sredstava PVO, bacača granata, teških mitraljeza, tenkova T-72B-3, samohodnih artiljerijskih sistema „Msta-S“, kao i višecevnih bacača raketa „Grad“.

Bespilotne letelice uspele su da poraze snage i sredstva uslovnog neprijatelja, dodaje se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala