Šta je Kim Džong Una interesovalo tokom posete Rusiji

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaLider Severne Koreje Kim Džong Un i predsednik Rusije Vladimir Putin tokom samita u Vladivostoku
Lider Severne Koreje Kim Džong Un i predsednik Rusije Vladimir Putin tokom samita u Vladivostoku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lidera Severne Koreje Kim Džong Una je tokom prve posete Rusiji u aprilu ove godine interesovalo bukvalno sve, a to putovanje bilo je zavet njegovog oca, izjavio je ruski ambasador u Pjongjangu Aleksandar Macegora.

Rukovodilac Severne Koreje prilikom susreta i lične komunikacije ostavlja utisak velikog državnika, čoveka koji je usredsređen i čvrst u svojim stavovima. U Rusiji ga je interesovalo bukvalno sve, on nas je, kako mi se činilo, veoma pažljivo posmatrao. Boravak u našoj zemlji je jedan od zaveta koji mu je ostavio otac. To je prvo što je Kim Džong Un rekao ljudima koji su ga dočekali kada je stigao u naš pogranični Hasan“, rekao je Macegora.

Lider Severne Koreje Kim Džong Un je posetio rusko Primorje krajem aprila, a u Vladivostoku se sastao s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

To je bio prvi kontakt dvojice političara i prva poseta Kim Džong una Rusiji od momenta kada je došao na vlast 2011. godine. To je, ujedno, bila i njegova prva poseta inostranstvu kao predsednika Državnog saveta Severne Koreje nakon reizbora za tu funkciju u aprilu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala