Rusija zainteresovana za strane partnere na kosmodromu „Vostočni“

© Sputnik / Sergeй Mamontov / Uđi u bazu fotografijaLansiranje rakete-nosača "Sojuz 2.1b" sa meteorološkim satelitom "Meteor M" sa kosmodroma "Vostočni"
Lansiranje rakete-nosača Sojuz 2.1b sa meteorološkim satelitom Meteor M sa kosmodroma Vostočni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je zainteresovana za privlačenje stranih partnera za rad na kosmodromu „Vostočni“, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, govoreći na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku.

„Što se tiče kosmodroma: to nije vojni kosmodrom. Sada odlučujemo ko će biti sledeći na redu. Ali, generalno, ovo je kosmodrom za lansiranje, pre svega, u civilne svrhe“, rekao je Putin i dodao da je Rusija zainteresovana za rad sa stranim partnerima i da će ih sigurno uključiti u saradnju.

Putin je podsetio da Rusija aktivno sarađuje sa Indijom, Kinom, Evropom i Sjedinjenim Američkim Državama. Planirano je da se neka lansiranja za strane korisnike izvrše sa kosmodroma „Vostočni“.

Lansiranje rakete-nosača Sojuz 2.1a sa kosmodroma Vostočni - Sputnik Srbija
Nastavlja se gradnja kosmodroma Vostočni (video)

Ranije je saopšteno da će veliki broj lansiranja, u interesu britanske satelitske kompanije „VanVeb“, biti obavljen sa dalekoistočnog kosmodroma.

Peti Istočni ekonomski forum održava se u Vladivostoku od 4. do 6. septembra. Novinska agencija „Rusija sevodnja“ je generalni informativni partner Foruma.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala