Putin predlagao Trampu da kupi rusko oružje

© Ministarstvo odbrane RusijeHipersonična raketa
Hipersonična raketa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je predlagao američkom predsedniku Donaldu Trampu da od Rusije kupi hipersonično oružje, konkretno, hipersonične udarne raketne sisteme.

Prvi čovek Rusije kaže da je na sastanku sa američkim partnerima u Osaki postavljeno pitanje „na koji je način moguće obuhvatiti u zajedničke sporazume naše novo savremeno naoružanje, uključujući i hipersonične raketne sisteme, ako se ima u vidu da do sada nijedna zemlja na svetu, pa ni Sjedinjene Američke Države, nema takvo oružje?“.

„Rekao sam Donaldu (Trampu): hoćeš da ti ga prodamo? I tako ćemo odmah sve uravnotežiti. Oni su, istina, govorili da će i oni sami uskoro da ih proizvedu. Ali zašto trošiti novac, kada smo ga mi već potrošili? Možemo nešto da dobijemo od njih, ne na štetu naše bezbednosti, ali sa ciljem stvaranja situacije ravnoteže“, rekao je Putin na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku.

„Ali možemo da razgovaramo i o tome kako i šta može da se obuhvati, imajući u vidu broj nosača i bojevih glava — to je posebno pitanje. U svakom slučaju, Rusija je spremna za ovaj dijalog i za ovu raspravu. Ali za sada nismo dobili jasan odgovor od Amerikanaca“, naglasio je predsednik.

Peti Istočni ekonomski forum održava se u Vladivostoku od 4. do 6. septembra. Novinska agencija „Rusija sevodnja“ je generalni informativni partner Foruma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala