Putin: Odnosi Rusije i Japana stabilni

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPremijer Japana Šinzo Abe i predsednik Rusije Vladimir Putin na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku
Premijer Japana Šinzo Abe i predsednik Rusije Vladimir Putin na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bilateralni odnosi Rusija i Japana su stabilni i dinamično se razvijaju, a dogovori postignuti u Osaki se realizuju, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku u okviru Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku.

„Želim da napomenem na početku razgovora da se mnoge naše inicijative realizuju. Bilateralni odnosi su stabilni i dinamično se razvijaju. Takođe bih hteo da napomenem da se naši sporazumi, uključujući i one postignute nedavno u Osaki, sprovode“, rekao je Putin na sastanku sa japanskim premijerom Šinzom Abeom.

On je dodao da će se danas takođe razgovarati ne samo o stanju u odnosima Rusije i Japana, već će biti određeni dalji koraci u razvoju bilateralnih odnosa.

Japanski premijer Šinzo Abe izrazio je zahvalnost ruskom predsedniku za pomoć u organizovanju samita G20 u Osaki.

Abe je takođe istakao uspešnu realizaciju dogovora o poseti Japanaca grobnicama svojih predaka na Kurilskim ostrvima.

Peti Istočni ekonomski forum održava se u Vladivostoku od 4. do 6. septembra. Novinska agencija „Rusija sevodnja“ je generalni informativni partner Foruma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala