Malezija zainteresovana za ruske tehnologije

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Malezije Mahathir Muhamed na sastanku u Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku
Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Malezije Mahathir Muhamed na sastanku u Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Malezija je zainteresovana za dobijanje pristupa ruskim tehnologijama, uključujući i svemirsku, izjavio je premijer ove zemlje Mahathir Muhamed na sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

„Veoma smo zainteresovani za pristup ruskim tehnologijama, a posebno svemirskim tehnologijama. Sa naše strane, možemo da pomognemo u povećanju prisustva Rusije u Jugoistočnoj Aziji“, rekao je Muhamed na sastanku sa Putinom na marginama Istočnog ekonomskog foruma.

Premijer Malezije kaže da njegova zemlja uvek pokušava da održi ravnotežu interesa za one države koje su zainteresovane za ulaganja.

„U proteklom periodu kod nas su investicije uglavnom dolazile iz zapadnih zemalja, a sada investicije uglavnom dolaze iz Kine. Smatramo da bi taj pravac bio zanimljiv i za Rusiju. Nadam se da ćemo tokom ovog sastanka moći da odredimo oblasti za našu saradnju“, dodao je malezijski lider.

On se zahvalio predsedniku Rusije na pozivu na Istočni ekonomski forum.

„Ovo je veoma važno za nas, zato što bismo želeli da sarađujemo ne samo sa evropskim delom Rusije, već i sa njenim istočnim delom“, precizirao je Muhamed.

„Uvereni smo da možemo da uspostavimo dobre odnose sa istočnim delom Rusije, jer vidimo potencijal u razvoju trgovinskih odnosa sa ovim delom zemlje“, rekao je premijer, napominjući da bi želeo da čuje stavove učesnika Foruma o ovom pitanju.

Peti Istočni ekonomski forum održava se u Vladivostoku od 4. do 6. septembra. Novinska agencija „Rusija sevodnja“ je generalni informativni partner Foruma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala