Hrvatski mediji posle Italije: Srbija dominira, ovo što radi Bogdanović nije niko radio 25 godina

© REUTERS / CHINA STRINGER NETWORKBogdan Bogdanović i Džef Bruks u duelu na utakmici Italija - Srbija
Bogdan Bogdanović i Džef Bruks u duelu na utakmici Italija - Srbija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatske reprezentacije nema na Mundobasketu u Kini. Pravila FIBA i termini odigravanja utakmica koštali su učešća i Hrvatsku i druge ekipe, i to pre svih Sloveniju, aktuelnog prvaka Evrope. Ali, dešavanja sa SP se i te kako prate u susednoj državi.

Posle petog takmičarskog dana, glavna vest iz Kine na najuticajnijim hrvatskim portalima je pobeda čete Saše Đorđevića nad Italijom, kao i fantastična igra Bogdana Bogdanovića, kojeg je FIBA istakla kao jednog od junaka dana

Hrvatski portal „Jutarnji“ objavio je tekst pod naslovom „Srbija nastavila s dominacijom: Razbijena i reprezentacija koja je izbacila Hrvatsku, Đorđevićevoj momčadi otvoren put do polufinala“.

U tekstu autor podseća: „Italijani su u kvalifikacijama za SP bili u grupi s Hrvatskom i ostali ispred reprezentacije koju su vodili Ivica Skelin i Dražen Anzulović“.

„Indeks“ ističe sjajnu Bogdanovu igru i podseća da takvu partiju niko nije pružio poslednjih 25 godina, pod naslovom „Bogdanović u pobjedi Srbije nad Italijom uspio što nitko nije od 1994. godine“.

U nastavku dodaju: „FIBA je ubrzo nakon utakmice saopštila da je Bogdanović prvi igrač koji je na jednoj utakmici SP ubeležio najmanje 30 poena, pet asistencija i pet ukradenih lopti, još od svetske smotre u Kanadi 1994. godine“. 

Portal televizije „HRT“ je takođe pisao o našim košarkašima, koji su, kako kažu — „lako izašli na kraj sa Italijom“. 

Fantastičan start i odlična igra izabranika Saše Đorđevića nikoga iz sveta košarke ne ostavlja ravnodušnim. Tako je na bravure momaka u plavom reagovao i hrvatski reprezentativac Rok Stipčević, koje je na svom profilu na Tviteru napisao:

„Ova Srbija je jedna od najboljih, ako ne i najbolja evropska reprezentacija u poslednjih 20-25 godina. Tačka“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala