Han liderima BiH: Nastavite dijalog, nemate alternativu

© Tanjug / Sava RadovanovićJohanes Han
Johanes Han - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komesar Evropske unije za proširenje Johanes Han poručio je političkim liderima u BiH da nastave sa dijalogom bez daljeg odlaganja.

„Formiranje vlasti u Bosni i Hercegovini od suštinske je važnosti za proces evropskih integracija. U tom kontekstu, angažovao sam se sa Predsedništvom BiH da ohrabrim političko vođstvo da sprovedu sporazum od 5. avgusta. Od njih očekujem da preuzmu odgovornost i nastave sa dijalogom radi imenovanja Saveta ministara, bez daljeg odlaganja, skoro godinu dana nakon održavanja izbora“, rekao je Han.

On je istakao da je to neophodno kako bi se krenulo dalje nakon mišljenja Evropske komisije o zahtevu BiH za članstvo u EU.

„Ne postoji kredibilna alternativa EU za perspektivu Bosne i Hercegovine. Trenutni zastoj podriva opravdana očekivanja građana Bosne i Hercegovine za prosperitetnu budućnost u svojoj zemlji“, rekao je Han, preneo je Tanjug.

Danas je istekao rok od mesec dana da se formira vlast u BiH, koji je postavljen na osnovu sporazuma koji su 5. avgusta potpisala tri člana Predsedništva BiH.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala