Grupa J: „Orlovi“ i „furija“ u borbi za prva dva mesta

© AFP 2023 / YE AUNG THUReprezentativci Srbije tokom intoniranja himne na utakmici SP u Kini
Reprezentativci Srbije tokom intoniranja himne na utakmici SP u Kini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Može li se, pored Španije i Srbije, neko iz ove grupe umešati u borbu za četvrtfinale? Realno, teško, ali se Italija neće predati.

Grupa J se igra u Vuhanu, a čine je:

Srbija

Španija

Italija

Portoriko

Svi se plaše moćne Srbije

Naša reprezentacija je prilično rutinski prošla u sledeći krug takmičenja. Dve jače trening utakmice protiv Angole i Filipina i tek jedna prava takmičarska protiv Italije, pokazale su da se radi o ekipi koju sa potpunim pravom i FIBA i svetske kladionice svrstavaju među favorite celog turnira. Međutim, tek sada dolaze prave takmičarske utakmice, a prva se igra sutra sa nezgodnim Portorikom. „Orlovi“ će se sa Španijom boriti za prvo mesto u ovoj grupi i, uslovno rečeno, lakšeg protivnika u četvrtfinalu Mundobasketa i očekivano polufinale. Jokić, Bogdanović, Bjelica i ekipa ne samo da mogu dalje iz ove grupe, nego do samog kraja.

Ne tako furiozna „furija“

Ne baš tako impresivno, Španija je, očekivano, u relativno lakoj grupi prošla u drugi krug takmičenja. Opet se pokazalo da su smena generacija i odsustvo nekoliko bitnih igrača ostavili traga na španskoj reprezentaciji, i da imena poput Ljulja, Rubija, Marka Gasola, Klavera i braće Ernangomes nisu na nivou selekcija Španije kojih se sećamo sa nekih prethodnih takmičenja. Ipak, „furija“ je i sa ovakvim rosterom i ne samo u ovoj grupi favorit za prolazak, ne samo među osam najboljih, već su u polufinale. Utakmica sa Italijom će pokazati da li smo u pravu.

„Azuri“ se ne predaju

Reprezentacija Italije je, za razliku od pripremnog perioda u kojem je bila bleda, grupu odigrala prilično dobro. Utakmica poslednjeg kola sa Srbijom pokazala je da ih treba ozbiljno shvatiti, i da iako kubure sa visokim igračima, Španiji sutra neće biti nimalo lako sa „azurima“. Taj susret će, u velikoj meri, odrediti rasplet u ovoj grupi i ne bismo se kladili da Italija ne može da iznenadi, iako je Španija veliki favorit. Sutra je dan odluke.

Fenjeraš u borbi za plasman od 9. do 16. mesta

Portoriko je, realno, najslabija ekipa u ovoj grupi i sve osim završetka borbe za visok plasman u ovoj fazi bilo bi veliko iznenađenje. Protiv Srbije sutra nemaju puno toga da traže. Mada nam neke ranije selekcije Portorika nisu „ležale“, ovo će biti sasvim drugačija utakmica „orlova“ sa nedoraslim protivnikom koji svoju šansu može tražiti jedino protiv „azura“.

Verovatan poredak: Srbija i Španija u borbi za što bolju poziciju i lakšeg protivnika u polufinalu. Italija vreba iz pozadine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala