Grupa I: Na nivou prvog kruga svetskog prvenstva

© Foto : fiba.basketballReprezentativci Argentine Luis Skola i Markos Delija
Reprezentativci Argentine Luis Skola i Markos Delija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na prvi pogled, kada bi se svetsko prvenstvo igralo sa starim brojem ekipa, ovo bi verovatno bila grupa za prvi krug. Ovako, s obzirom na 32 učesnika, spajanjem pobednika grupa A i B dobili smo možda i najslabiju grupu u doigravanju Mundobasketa.

Grupa I se igra u Fošanu, a čine je:

„Gaučosi“ i dalje prvi favoriti

Argentina je rutinski, sa sve tri pobede, osvojila prvo mesto u grupi sa Rusijom, Nigerijom i Južnom Korejom, i čini se da će se nešto slično desiti i u drugom krugu, jer ne vidimo na koji način bi mogle da ih ugroze Poljska ili Venecuela. Luis Skola i društvo će, najverovatnije, lagano do četvrtfinala u Kini, ali se čini da će im to biti i krajnji domet, s obzirom na moguće protivnike koji će ih čekati tamo.

Poljaci ni krivi ni dužni među 16 najboljih

U najlakšoj grupi na ovom svetskom prvenstvu, Poljska je uspela da u konkurenciji domaćina prođe u drugi krug. I to je maksimalni domet ove ekipe. Sa protivnicima Argentinom i Rusijom, teško da mogu dalje od plasmana među 16 najboljih.

Venecuela — pogledati pod Poljska

Ni što se tima iz Južne Amerike tiče nema puno filozofije. Da se ne ponavljamo, sve što važi za Poljsku, važi i za njih.

Rusija u borbi za četvrtfinale

„Zbornaja komanda“ je teže nego što se očekivalo izborila plasman u drugi krug. Posle poraza u poslednjem kolu protiv Argentine, Rusija je prošla kao druga iz grupe, a za mesto među osam najboljih biće dovoljne pobede protiv nejake Venecuele i prosečne Poljske, što će, bez Šveda, biti i maksimalan domet na ovom Svetskom prvenstvu.

Verovatan poredak: Argentina i Rusija idu među osam najboljih.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala