FIBA bez milosti: Amerika nastavlja pad, ispred nje i Australija

© Foto : fiba.basketballReprezentacija SAD u košarci
Reprezentacija SAD u košarci - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon završetka prve faze takmičenja po grupama na Mundobasketu, FIBA je objavila ažuriranu top-listu favorita. Srbija, kao i na prethodne dve, na njoj zauzima prvo mesto, ali je posle bledunjavog izdanja u grupi E Amerika pala na treće mesto.

Tim Sjedinjenih Američkih Država jedva se provukao neporažen u produžetku protiv Turske, i to se odrazilo na njegovo mesto na ovoj listi.

View this post on Instagram

A post shared by FIBA Basketball World Cup (@fibawc) on

Iako je SAD stavio na treće mesto, autor FIBA rang-liste favorita Igor Ćurković, međutim, upozorava da razmišljanje u stilu „možemo da pobedimo Amerikance kad god hoćemo“ moglo da bude veoma opasno za buduće rivale (što je danas na svojoj koži osetio Japan). On podseća na sličnu situaciju u kojoj se „drim tim“ našao 2010. nakon tesne pobede nad Brazilom 70-68, kada mu je poslužila kao motivacija da preostale utakmice dobije sa +37, +35, +55, +10, +15 i +17 i osvoji zlato.

Kao najjače oružje Australije, autor je izdvojio Džoa Inglsa, koji je „bek u telu krila“ i prednjači po broju asistencija na Mundobasketu u Kini sa 8,7 po utakmici. Ostao je i samo jednu asistenciju „kratak“ za prvi tripl-dabl u istoriji FIBA svetskih prvenstava, sa 17 poena, 10 skokova i 9 asistencija protiv Senegala.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala