Amerikanci sve frustracije istresli na Japanu (video)

© Foto : fiba.basketballReakcija klupe američke reprezentacije na pobedu nad Japanom
Reakcija klupe američke reprezentacije na pobedu nad Japanom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ekipa Sjedinjenih Američkih Država završila je prvu fazu takmičenja bez poraza. U poslednjem kolu grupe E savladala je Japan rezultatom 98:45.

Nakon neubedljive pobede protiv Češke i triler-završnice u produžetku protiv Turske, a sa veoma dobrom igrom najvećeg konkurenta ― Srbije, sve su glasniji postali oni koji sumnjaju u dominaciju američkog „drim tima“ i njegovu mogućnost da odbrani titulu svetskog prvaka.

To sigurno nije prijalo izabranicima Grega Popoviča, a ventil za frustracije Amerikancima bila je ekipa Japana.

U redovima tima SAD čak pet igrača je upisalo dvocifreni broj poena. Najefikasniji je bio Džejlen Braun sa 20 poena i sedam skokova, a pratio ga je Kemba Voker sa 15 poena i osam asistencija, uz +/- razliku od čak 45. Istakli su se još i Harison Barns, sa 14 poena i osam skokova, i Džo Haris i Donovan Mičel, sa po 10 poena.

U ekipi Japana, koja je u čak dve četvrtine svedena na jednocifreni učinak, najviše se istakao Judai Baba, sa 18 pogodaka i tri ukradene lopte.

Sa šutom iz igre od samo 27 odsto i čak 25 skokova manje od protivnika, Japan zaista nije imao šta da traži protiv motivisanih Amerikanaca.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala