Amerikanci fascinirani Bogdanovićem: „Ubica!“

© Foto : fiba.basketballReprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović
Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bogdan Bogdanović nije briljirao samo u pobedi Srbije protiv Italije, on to čini od starta Svetskog prvenstva u košarci, ali je upravo igrom u derbiju prve faze opčinio američke medije.

Bogdanović je predvodio „orlove“ do pobede za prvo mesto u grupi, jer je „azurima“ ubacio 31 poen, uz po pet asistencija i osvojenih lopti, te četiri skoka, piše „Blic“.

Svoj košgeterski učinak sa distance na ovom Mundobasketu uvećao je bravurama protiv Italije na nestvarnih 15/23.

Zato ga je „ESPN-ov“ novinar Majk Šmic nazvao „ubicom na FIBA nivou, zbog sposobnosti da postiže koševe i stvara akcije na razne načine“.

Ugledni „Forbs“ je otišao korak dalje.

„Pred početak šampionata planete, postojala je debata — koji će se američki reprezentativac istaći kao nadolazeća zvezda pred novu NBA sezonu. Sa mladim sastavom, u kome su Donovan Mičel, Džejson Tejtjum i Džejlen Braun, bilo je još dosta američkih igrača na koje je trebalo obratiti pažnju.

Ali, dok se prva faza polako privodi kraju, košarkaš koji privlači najveću pažnju je Bogdan Bogdanović, srpski reprezentativac i član Sakramenta.

U sredu je dao šest trojki u pobedi Srbije od 92:77 nad Danilom Galinarijem, Markom Belinelijem i Italijom. Srbija je tako stigla do učinka 3-0, a Bogdanović je sa 31 poena u tom meču stigao do 72 pogotka za samo 73 minuta nastupa u tri utakmice. Prvu fazu je završio sa apsurdnom preciznošću: 61,5 odsto uspešnosti šuta iz igre (24/39), od čega 15/23 (65,2 odsto) kada se radi o trojkama. I na sve to, imao je i 13 asistencija“, piše „Forbs“ u tekstu pod naslovom „Bogdan Bogdanović je ’NBA zvezda u usponu‘ na Svetskom prvenstvu 2019“.

Bogdanu, pored pohvala američkih novinara i tamošnjih uglednih medija, stižu i čestitke od saigrača iz Kingsa. Tako je Hari Džajls na svom nalogu na Tviteru pitao Bogdanovića: „Dobra bila ta klopa?“. Džajls je sa američkom reprezentacijom osvojio U19 prvenstvo sveta 2015. godine (naši juniori su tada biti deveti, a Džajls je u finalu Hrvatima ubacio 13 poena, koliko i pomenuti Tejtjum, ali uz čak 16 skokova).

Bogdanovića i saigrače iz reprezentacije Srbije ovog četvrtka očekuje dan predaha, ali ne prevelikog, zbog selidbe u Vuhan, a onda ih čekaju dva meča u tri dana. Igraće „orlovi“ protiv Portorika, pa protiv Španije, za plasman među dve najbolje ekipe nove grupe, u kojoj je i Italija, a sve sa ciljem da se obezbedi učešće u četvrtfinalu Mundobasketa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala