Raduljica posle velike borbe: Bili smo mnogo nervozni (video)

© Foto : fiba.basketballKapiten Srbije Miroslav Raduljica na meču protiv Italije
Kapiten Srbije Miroslav Raduljica na meču protiv Italije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dugo je Srbija lomila Italiju, žilavi „azuri“ su se držali u igri, tražili način da preokrenu rezultat, ali nisu imali snage za to. Štaviše, puleni Aleksandra Đorđevića su na kraju rutinski dobili utakmicu, razlika je otišla i na 20 poena u finišu.

Međutim, kada je bilo gusto, kada su Italijani u trećem kvartalu došli na samo „minus dva“, sve je u svoje ruke preuzeo kapiten Miroslav Raduljica, koji je serijom pogodaka sa penala uneo mir u ekipu, odbio nalet rivala i uveo Srbiju u mirnu luku, piše „Mocart sport“

„Bila nam je potrebna mirnoća u tim momentima. Bili smo prilično nervozni od početka, videlo se to. Iako smo vodili 10 razlike, nikako nismo uspevali da ih slomimo. Imali smo neki bezvezni osećaj, ne kao da gubimo, već kao da je egal, što se ispostavilo kao tačno kada su nam prišli na dva poena zaostatka. Sreća je što smo prepoznali momenat kada moramo da budemo mirniji, da spustimo loptu dole, gde oni nemaju šta da traže protiv naše veličine i znanja“, istakao je Raduljica.

Kada nisu znali šta će, Italijani su pravili prekršaje.

„Oni su pravili faulove, a mi smo pogađali. Ja sam imao tu sreću da sam ušao u igru, da su mene faulirali, a moje je bilo samo da ubacim. To se i desilo, pa smo priveli utakmicu kraju. Trebala nam je ovakva utakmica, malo jača, sa malo više taktike sa protivničke strane. Mislim da će nam koristiti za dalje takmičenje.“

U finišu meča, kada je postalo jasno da će Srbija dobiti utakmicu, zakuvalo se na terenu. Dva pregruba faula Italijana podigla su tenziju.

„Napravili su nekoliko faulova bezveze, ali oni to rade ceo život. Bili su nemoćni, imaju pravo to da rade, a da sudije rade svoj posao i mi da budemo mirni, da ubacujemo bacanja i da pobeđujemo i radujemo se. Ko gubi, može da se ljuti. I da bije.“

Najveća opasnost je bila žestoka reakcija Jokića kod prekršaja Haketa, zbog kojeg mu je visilo nad glavom i isključenje sa utakmice.

„Moramo da sredimo neke stvari, kao što je ta Jokićeva reakcija, koja po mom mišljenju uopšte nije bila preterana, ali to ne sme da se dešava u ovakvom sistemu takmičenja, jer mogu da te udalje sa terena, a mnogo značiš ekipi. Moraš da budeš pametniji. I bićemo iznad toga. Ima još grešaka, koje moramo da svedemo na minimum. Vidimo da imamo još dosta prostora za napredak“, ocenio je kapiten Miroslav Raduljica.

Srbija ide u drugi krug sa tri pobede iz tri meča. Srbija vozi po redu vožnje na Mundobasketu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala