Putin: Infantino predlaže otvaranje škole fudbala na Dalekom istoku (video)

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik FIFA Đani Infantino i predsednik Rusije Vladimir Putin na Petom Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku
Predsednik FIFA Đani Infantino i predsednik Rusije Vladimir Putin na Petom Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dok je čekao dolazak indijskog premijera Narendre Modija, kako bi sa njim pogledao izložbu „Ulica Dalekog istoka“, koja je organizovana na obali Dalekoistočnog saveznog univerziteta, predsednik Rusije Vladimir Putin je porazgovarao sa predsednikom FIFA Đanijem Infantinom.

Putin i Infantino su na marginama Istočnog ekonomskog foruma razgovarali na nemačkom jeziku. Predsednik FIFA je, između ostalog, rekao Putinu da planira da otvori školu fudbala na teritoriji Dalekoistočnog saveznog univerziteta.

„On predlaže da se ovde otvori škola fudbala“, preveo je Infantinove reči Putin svom pomoćniku Igoru Levitinu koji se nalazio u blizini.

Kada je Modi stigao na obalu, Putin ga je predstavio predsedniku FIFA.

​„Želim da vas upoznam sa predsednikom FIFA Đanijem Infantinom, našim dobrim prijateljem. Mi smo održali Svetsko prvenstvo 2018. godine“, rekao je Putin i dodao da Infantino „želi da razvija fudbal u Indiji“.

Istočni ekonomski forum održava se u Vladivostoku od 4. do 6. septembra. Novinska agencija „Rusija sevodnja“ je generalni informacioni partner 5. Istočnog ekonomskog foruma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala