Jović o utakmici s Italijanima: Bilo je svega i svačega, svaka čast kapitenu Raduljici

© Foto : fiba.basketballStefan Jović na utakmici protiv Italije
Stefan Jović na utakmici protiv Italije - Sputnik Srbija
Pratite nas
U pobedi od 92:77, organizator igre „orlova“ postigao je 11 poena uz tri pogođena šuta izvan linije 6,75 iz pet pokušaja.

„Pre nekoliko dana smo rekli da su nam Italijani najkvalitetniji rival u grupi i da u sredu za nas praktično počinje Svetsko prvenstvo. Veoma mi je drago što smo ih dobili po treći put u razmaku od dve nedelje i dokazali da smo bolja ekipa od njih. Imali smo potpunu kontrolu u prvom poluvremenu, ali nam se desio mali pad u trećoj četvrtini, što uopšte nije dobro. I takav momenat u igri smo uspeli da nadomestimo i da kroz dobru odbranu steknemo veliku prednost“, izjavio je Stefan Jović.

Srpski plejmejker svestan je kvaliteta svojih saigrača i raznolikosti u paleti sjajnih košarkaša koje na raspolaganju ima Saša Đorđević.

„Imamo 12 vrhunskih igrača i svako ko uđe na parket donosi određeni kvalitet. Svaka čast Miroslavu Raduljici na ovoj partiji, on je naš kapiten, dugo je u reprezentaciji i vratio nas je rezultatski kada se lomilo.“

Jović je, pored 11 poena, imao šest skokova i tri asistencije u jednoj od najboljih utakmica u reprezentativnom dresu u poslednje vreme.

„Ne želim da pričam mnogo o svojoj igri, ostavljali su me često samog na šutu. Ne znam zašto, ali ako im je to bila taktika, nek me ostave i sledeći put ako se bude igralo sa njima.“

Reprezentativac Srbije je prokomentarisao i incident koji se odigrao pred kraj duela „orlova“ i „azura“.

„Ne damo na sebe, dobro znamo Italijane i njihov karakter. Nikome nije trebalo da se onako završi utakmica. Svega i svačega je bilo, a moglo je da bude još i gore. Činjenica je da ih boli ovaj poraz, ali smo bili mirni i pokazali i njima i svetu da imamo karakter i da se ne povlačimo“, rekao je Jović, preneo je „Blic“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala