Italija sutra dobija novu Vladu

© AP Photo / Massimo PercossiItalijanski premijer Đuzepe Konte
Italijanski premijer Đuzepe Konte - Sputnik Srbija
Pratite nas
Italijanski premijer Đuzepe Konte preneo je predsedniku Serđu Matareli da je u poziciji da formira novu Vladu, koja će biti izabrana u četvrtak, saopštio je kabinet predsednika.

Ceremonija inauguracije Vlade biće održana u predsedničkoj palati u 10 sati pre podne po lokalnom vremenu, prenosi Rojters.

Formiranje nove Vlade dolazi posle raspada dosadašnje koalicije između pokreta Pet zvezda i desničarske Lige Matea Salvinija, koji je želeo nove izbore, nadajući se da bi mogao na njima da dobije većinu dovoljnu da Liga sama formira Vladu, a s obzirom na veliku popularnost koju on trenutno uživa zbog svoje antimigrantske i anti-EU politike, preneo je Tanjug.

Roberto Gvaltijeri, uticajni član Evropskog parlamenta iz Demokratske partije, biće novi ministar ekonomije u novoj Vladi Italije, izjavio je Konte.

Luiđi di Majo, lider pokreta Pet zvezda biće ministar spoljnih poslova, dok će ministarka unutrašnjih poslova, umesto Salvinija, biti Lučijana Lamorgeze, kao nestranačka ličnost, preneo je Rojters.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala