Dodik otvorio „Dane Republike Srpske u Srbiji“ (foto)

© Tanjug / ZORAN ZESTICDodik otvorio "Dane Republike Srpske u Srbiji"
Dodik otvorio Dane Republike Srpske u Srbiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Manifestacija „Dani Republike Srpske u Srbiji“ otvorena je 4. septembra kulturno-umetničkim programom u Narodnom pozorištu u Beogradu, a manifestaciju je zvanično otvorio Milorad Dodik, član Predsedništva BiH i bivši predsednik RS, koji je poručio da su ovo dani jednog naroda, kulture i vere.

„Deo smo jednog naroda, kulture i vere, jedne bliskosti, po kojoj izgleda da se mnogo dobro poznajemo, a nikada nije dovoljno da se dodatno upoznamo i saznamo više o nama. To je smisao ovih dana i dolazaka iz Republike Srpske u Srbiju“, rekao je Dodik na otvaranju manifestacije.

Predložio je da se pokrene inicijativa o tome da se ubuduće manifestacija umesto „Dani Srpske u Srbiji“ zove „Dani Srpske i Srbije“, jer je to jedinstvo koje građani Srpske i Srbije moraju da neguju.

© Tanjug / ZORAN ZESTICKulturno-umetnički program kojim su svečano otvoreni "Dani Republike Srpske u Srbiji"
Dodik otvorio „Dane Republike Srpske u Srbiji“ (foto) - Sputnik Srbija
Kulturno-umetnički program kojim su svečano otvoreni "Dani Republike Srpske u Srbiji"

Smatra da je malo naroda u svetu koji su izdržali takve pritiske međunarodnih faktora, koji su pokušavali da skrnave osnovne vrednosti i dogovore iz Dejtona, a u cilju stvaranja unitarne BiH u kojoj nije bilo mesta za Srbe.

„Srbi su naučili da samo borba za slobodu podrazumeva borbu za državu i tamo gde nismo imali državu, nikada nismo ni imali slobodu, a o tome najbolje govori status našeg naroda u zemljama bivše Jugoslavije“, ukazao je Dodik.

Poručio je da se građani RS moraju naoružati strpljenjem i željom, kako bi došli do realizacije jednog cilja koji je u njihovim dušama — jedinstvo, u svakom smislu, sa Srbijom.

© Tanjug / ZORAN ZESTICManifestacija će trajati do 10. septembra
Dodik otvorio „Dane Republike Srpske u Srbiji“ (foto) - Sputnik Srbija
Manifestacija će trajati do 10. septembra

Dodik je ocenio da se Srbija politički i ekonomski danas nalazi na dobrom putu i zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pomoći koju pruža Republici Srpskoj.

Kaže da Srbija, u saradnji sa Srpskom, a na inicijativu srpskog predsednika, realizuje projekte iz budžeta Srbije u svih 63 opštine u Srpskoj i u još četiri opštine u Federaciji.

Manifestacija „Dani Republike Srpske u Srbiji“ trajaće sedam dana, do 10. septembra, a za to vreme biće održano 24 programa u 21 gradu u Srbiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala