Bugarski konzorcijumi pokušavaju da reše spor u vezi sa izgradnjom „Turskog toka“

© Anastasia Solntseva / Turkish StreamZavršetak izgradnje morskog dela gasovoda "Turski tok"
Završetak izgradnje morskog dela gasovoda Turski tok - Sputnik Srbija
Pratite nas
Konzorcijumi „Arkad“ i „Gasni razvoj i širenje u Bugarskoj“ vode teške pregovore o tome kako da podele svoje učešće u izgradnji bugarskog dela „Turskog toka“, saopštio je bugarski list „Medijapul“, pozivajući se na vladine i izvore u oblasti energetike.

Prema izvorima upoznatim sa tokom pregovora, do aktuelne situacije doveo je spor konkurentskih kompanija o tome kako da podele poslove na realizaciji projekta.

Za izvođača radova na izgradnji 474 kilometara cevi ranije je izabran „Arkad“, ali ga je onda operater „Bulgartransgas“ odstranio iz realizacije projekta zbog navodno kasno podnetih dokumenata i izabrao „Gasni razvoj i proširenje u Bugarskoj“ za novog izvođača radova.

Komisija za zaštitu konkurencije odlučila je da je to rešenje neosnovano, kao i da „Arkad“ ostane izvođač. Kompanija „Gasni razvoj i proširenje u Bugarskoj“ osporava tu odluku, a sam „Bulgartransgas“ računa na brzo rešavanje situacije, kako bi se počelo sa postavljanjem cevi.

Ako kompanije uspeju međusobno da se dogovore, „Gasni razvoj i proširenje u Bugarskoj“ će povući žalbu iz suda, zbog koje je odložen početak gradnje, piše „Medijapul“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala