Vulin za Sputnjik reaguje na nove zabrane Prištine

Pratite nas
Povodom najava iz Prištine da će zabraniti svim zvaničnicima Beograda da posećuju Kosovo i Metohiju tokom predstojeće predizborne kampanje, Sputnjik je dobio komentar od ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina.

„Šiptari hoće zemlju, ali neće Srbe na njoj! Prekršiće svako civilizovano pravilo, pa i ono o slobodi kretanja ljudi i robe. Šiptarski strah od Beograda nije mali, a posebno su uplašeni od politički jedinstvenih Srba na Kosovu i Metohiji“, rekao nam je Vulin.

On podseća da su i njemu branili ulaske u južnu srpsku pokrajinu nebrojeno puta i da mu sada zabranjuju da poseti Srbe na KiM, ali vezu sa Srbima ne mogu da prekinu i zabrane.

„Oni nisu država i ne mogu da me spreče da uđem na bilo koji deo Kosova I Metohije, što sam im više puta i dokazao, ali se uvek i na prvom mestu vodim interesima Srbije — da ne dozvolim bilo kakvo opravdanje za nasilje nad Srbima. Šiptari svoju državnost pokušavaju da dokažu na jedini način koji je u njihovim rukama i koji razumeju — nasiljem nad manjim i slabijim. Pitanje za međunarodnu zajednicu je dokle će tolerisati ponašanje Šiptara prema Srbima, koje nipošto ne bi tolerisali prema sebi i svojim državljanima“, zaključio je srpski ministar odbrane.

Inače, Jetlir Zimberaj, savetnik odlazećeg ministra inostranih poslova privremenih institucija Kosova Bedžeta Pacolija, izjavio je da apsolutno nijedan državni predstavnik bilo koje države neće moći da dođe na Kosovo da vodi kampanju.

„U tom smislu, potpuno su nerazumljive najave zvaničnika Vlade Srbije da će posetiti Kosovo zarad predizborne kampanje… Kosovske institucije neće dozvoliti da se ošteti izborni proces“, rekao je Zimberaj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala