U Beogradu pokrenuta istraga za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike za Evropu

Zaplenjen kokain
Zaplenjen kokain - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv Vladislava Funštajna koji je uhapšen u Španiji, na jedrilici kod Azorskih ostrva, zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Evropu.

Naredbom o sprovođenju istrage ovog tužilaštva obuhvaćeni su i Dragan Đanković i Mirko Đanković, koji su uhapšeni u Srbiji, kao i B. I, koji trenutno nije dostupan organima gonjenja, saopšteno je iz Tužilaštva.

Đankovići će u Tužilaštvu za organizovani kriminal biti saslušani u toku dana.

Predistražni postupak u ovom slučaju sprovela je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, a u saradnji sa kolegama iz Španije i Velike Britanije.

Rezultat ove saradnje je hapšenje organizovane kriminalne grupe, i to tri osumnjičena u Španiji i dva u Srbiji.

Na jedrilici koju je španska policija presrela u blizini Azorskih ostrva, a na kojoj su se nalazili osumnjičeni Vladislav Funštajn, kao i državljanin Rusije i državljanin Meksika, pronađeno je i zaplenjeno 800 kilograma opojne droge kokain.

Tužilaštvo navodi da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni Funštajn organizovao kriminalnu grupu, čiji je cilj bio prenošenje kokaina iz Južne Amerike do Evrope, preneo je Tanjug.

Osumnjičeni iz Srbije su, kako se sumnja, pripadnicima grupe koji vrše transport obezbeđivali logističku podršku, uplatama novčanih sredstava neophodnim za finansiranje puta i transporta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala