Drama u Šangaju: Amerikanci jedva izašli na kraj s Turcima u produžetku (video)

© REUTERS / ALY SONGČedi Osman iz Turske i Majls Tarner iz SAD
Čedi Osman iz Turske i Majls Tarner iz SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
U drugom kolu grupe E, reprezentacija SAD savladala je Tursku rezultatom 93:92, posle produžetka.

Publika u Šangaju prisustvolala je najzanimljivijem meču u dosadašnjem toku Svetskog prvenstva. Selekcija Turske umalo je ostvarila istorijski uspeh u meču sa Amerikom, piše RTS.

Turci su utakmicu izgubili u produžetku očajnim izvođenjem slobodnih bacanja — promašili su 4/4, dok su Amerikanci bili sigurni sa linije penala i tako došli do pobede.

Tim Grega Popoviča bolje se snašao u završnici, sa linije penala izborio produžetak, a potom i pobedio sa linije za slobodna bacanja.

Turci su imali vođstvo od dva poena i bili nadomak pobede u regularnom delu, ali je Osman napravio faul u poslednjoj sekundi pri šutu Tejtuma za tri poena. Mladi košarkaš Bostona pogodio je dva od tri slobodna bacanja i izborio produžetak.

Ogromna borba usledila je u dodatnih pet minuta, ali je ishod bio gotovo identičan kao i u regularnom delu. Turci su vodili sa dva poena prednosti u poslednjim momentima, ali su promašili čak četiri slobodna bacanja.

Na drugoj strani Amerika je uspela da istrči kontru i izbori dva slobodna bacanja, a oba je precizno izveo Midlton.

Upravo je Midlton bio najefikasniji u redovima pobedničkog tima sa 15 poena, a pomoć je imao u Volkeru koji je dodao 14.

U redovima Turske istakli su se Iljasova sa 23, Mahmatoglu sa 18 i Osman sa 15 poena.

Meč je obeležila i povreda Džejsona Tejtuma, koji je bio iznet sa parketa dvorane u Šangaju.

SAD je upisala i drugu pobedu, pošto su u prvom meču bili bolji od Češke, dok je Turska nakon pobede nad Japanom upisala prvi poraz.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala