Đurić za Sputnjik: Usijane glave iz Prištine žive u Srbiji, neće nas zaustaviti!

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICDirektor Kancelarije za KiM Marko Đurić
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kao i obično, predstavnici institucija u Prištini hvale se onim čega bi trebalo da se stide, a to su sopstveni pokušaji da ometu slobodu kretanja, rekao je direktor kancelarije za KiM Marko Đurić povodom najnovijih pretnji iz Prištine.

Posle najave beogradskih vlasti da će posetiti Kosovo u toku predizborne kampanje za parlamentarne izbore, koji će se održati 6. oktobra, Jetlir Zimberaj, savetnik odlazećeg ministra inostranih poslova privremenih institucija Kosova, izjavio je da apsolutno nijedan državni predstavnik bilo koje države neće moći da dođe na Kosovo da vodi kampanju.

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je za Sputnjik da je Zimberaj, kao i njegov šef Pacoli, državljanin Srbije i da bi trebalo da se upozna sa time da je sloboda kretanja u Srbiji, gde živi, jedna od ključnih vrednosti i da je sadržana i u sporazumima, na koje su se njegovi šefovi obavezali.

„Kao i obično, predstavnici institucija u Prištini hvale se onim čega bi trebalo da se stide, a to su sopstveni pokušaji da ometu slobodu kretanja. Takva retorika i takve namere su kršenje svih civilizacijskih normi i važećih sporazuma, poput Sporazuma o zvaničnim posetama iz 2011. godine. I sam sam iskusio njihovu spremnost da golo i brutalno nasilje primene i nikada nas to nije odvratilo da budemo sa našim narodom“, rekao je Đurić.

Vulin za Sputnjik reaguje na nove zabrane Prištine

On je naglasio da bi voleo da vidi stav EU, koja u vezi sa ovim pitanjem ima jasne političke i moralne obaveze.

„Izjave službenika ilegalnog paralelnog ministarstva spoljnih poslova u Prištini i njihove usijane glave ne bi smele da imaju uticaj na stvarnost i svakako neće sprečiti pomoć i prisustvo Srbije među Srbima i svima drugima na KiM, koji se osećaju delom države Srbije. Plan predsednika Vučića za ekonomsko osnaživanje Srba na KiM nastaviće da se sprovodi punom parom“, naglasio je Marko Đurić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala